Opleiding Verpleegkunde MBO-4

Kies voor de opleiding MBO verpleegkunde bij Medivus. Met een diploma verpleegkunde op zak heb je jouw carrière in eigen hand en heb je de werkgevers voor het uitkiezen. 

De opleiding zoals wij die aanbieden is bedoeld voor mensen met een diploma Verzorgende-IG. Heb je een diploma Verzorgende-IG dan krijg je vrijstellingen en kan de opleiding verpleegkunde, die normaliter drie jaar duurt, verkort worden gedaan. De versnelde opleiding Verpleegkunde bij is bij Medivus opgebouwd in zes eenheden. Binnen deze eenheden komen ook diverse keuzedelen aan de orde.

Deze zes eenheden vormen tezamen 60 lesweken, wat neerkomt op anderhalf jaar school. Indien we alle vrijstellingen meerekenen, dan is het mogelijk om de opleiding binnen anderhalf tot ca. twee jaar af te ronden.  De opleiding Verpleegkunde MBO-4 heeft een wettelijk urencriterium. Dat maakt dat er een aanwezigheidsplicht is ten aanzien van het verplichte aantal lesuren. Om aan de urennorm te kunnen voldoen kan je zelf je eigen lessen en locaties inplannen. De opleiding MBO verpleegkunde bij Medivus kent vier uitstroomrichtingen: ziekenhuis, gehandicaptenzorg, geestelijke gezondheid en de VVT (Verpleeghuis en Thuiszorg). Eventueel kan je na je opleiding ook nog een extra uitstroomrichting doen.

De opleiding verpleegkunde is verdeeld in thema’s. Ieder thema heeft aparte readers, opdrachten, toetsen en beroepsgerichte opdrachten. Ook worden er relevante onderwerpen van de opleiding Verzorgende-IG herhaald. Voor verpleegkundig rekenen bent u verplicht een 10 te halen. Medivus heeft een unieke eigen lesmethode en idem eigen lesmateriaal ontwikkeld. De meeste lessen worden in beginsel gegeven door 1 vaste docent, met uitzondering van gastdocenten en gespecialiseerde docenten voor specifieke thema’s. Tijdens de opleiding loop je ongeveer vierentwintig uur per week stage. Je kan je stage tijdens je reguliere werk doen indien je al werkzaam bent in de zorg en het werk aan de gestelde eisen voldoet qua leerdoelen. 

Je stage doe je bij een SBB erkend leerbedrijf. 

De opleiding is een combinatie van klassikale lessen en thuisstudie. Bij goede afronding van de opleiding ontvang je een landelijk erkend diploma MBO verpleegkunde. Lessen worden gegeven in Den Haag, Amsterdam en Breda. Je mag de lessen ook flexibel ‘kris-kras’ volgen op de diverse leslocaties. De opleiding kent een flexibele structuur en dat maakt dat je, behoudens tijdens de reguliere kindervakanties, vrijwel wekelijks kunt instromen. Je hoeft bij Medivus niet te wachten op nieuwe startdata. Jij bepaalt zelf wanneer je start.

Bij Medivus hebben we enkel gepassioneerde en vakbekwame docenten voor de klas staan. Ze brengen graag een schat aan ervaringen op jou over. Overtuig je daarom zelf van onze uitstekende opleidingskwaliteit! Een geheel vrijblijvende en gratis proefles is altijd mogelijk. Bel ons voor een persoonlijk advies.

Voor instellingen en zorgbedrijven bieden we de opleiding ook aan op basis van incompany.

Ben je nu Verzorgende-IG zzp? De verplichte BPV kan je dan ook doen via Medivus' eigen leer-werkbedrijf stichting ThuisPoli. Dat maakt dat je als zzp’er niet afhankelijk bent van mogelijk wisselende opdrachtgevers.

De zes les-eenheden van de opleiding verpleegkunde:

Eenheid 1

Het plannen en coördineren van zorg.

In deze eenheid zijn er thema’s rondom het verpleegkundig proces. Dit proces wordt duidelijk gemaakt aan de hand van zorgvragers met (dreigende) gezondheidsproblemen. Om deze gezondheidsproblemen te kunnen herkennen wordt er ook les gegeven over anatomie, fysiologie en pathologie. 


Eenheid 2

Voorlichting, advies en instructie.

Als verpleegkundige geef je voorlichting, advies en instructie in vele situaties. In deze eenheid worden deze technieken toegepast in situaties waarin zorgvragers pijn hebben, oncologische zorg of palliatieve zorg ontvangen. Ook hier wordt les gegeven over anatomie, fysiologie en pathologie.


Eenheid 3

Verpleegtechnisch handelen.

In deze eenheid zijn er thema’s rondom wetgeving in de zorg, medicatie, verpleegkundig rekenen en het oefenen van het handelen.


Eenheid 4

Klinisch redeneren bij het verlenen van somatische zorg. 

In deze eenheid zijn er thema’s rondom het observeren van de gezondheid en het verlenen van verpleegkundige zorg. Binnen deze eenheid is er ook aandacht voor de profieldelen VVT en ziekenhuis.


Eenheid 5

Klinisch redeneren bij het verlenen van psychogeriatrische en psychiatrische zorg.

In deze eenheid zijn er thema’s rondom het begeleiden van zorgvragers met verschillende zorgvragen. Binnen deze eenheid is er ook aandacht voor de profieldelen GHZ en GGZ.


Eenheid 6

Kwaliteitszorg, deskundigheidsbevordering en het begeleiden van stagiaires.

In deze eenheid zijn er diverse thema’s rondom deze onderwerpen. Het is bijvoorbeeld mogelijk om assessorentraining te volgen in deze eenheid.

 

Prijzen: 
Medivus is van alle opleiders het meest transparant over de prijs!
Inschrijfkosten? Die hebben we niet. Bij aanmelding schrijven we u gratis in.
Opleidingskosten: € 5199,-*. Dit is inclusief lesmateriaal en examens.
Boeken ca.: € 160,-. De boeken bestelt u zelf; u kunt eventueel tweedehands boeken kopen. Kosten DigiBib: € 40,-
In totaal betaalt u voor de opleiding MBO Verpleegkunde: € 5399,-
Mondelinge herkansingen: € 99,-
Schriftelijke herkansingen: € 99,-
*U kunt ook in termijnen betalen, dan is het bedrag € 5499,-; inclusief lesmateriaal en examens. Inclusief boeken en de kosten voor de DigiBib bedragen de totale kosten, bij de keuze voor termijnbetalingen: € 5699,-
Resultaten: 
Diploma MBO verpleegkunde
Vereiste vooropleiding: 
Verzorgende-IG of een vergelijkbaar diploma

Voor meer informatie bel 070 - 205 9191