Verkorte opleiding Verzorgende-IG

Medivus helpt u graag de juiste perspectieven te bieden qua werk en qua zicht op het fel begeerde diploma Verzorgende-IG. Als Verzorgende-IG’er heeft u volop zicht op een duurzame baan in de zorg. Met het diploma Verzorgende-IG VVT kunt u gaan werken voor een zorginstelling, de thuiszorg of er voor kiezen om als ZZP’er aan de slag te gaan.

De verkorte opleiding Verzorgende-IG is zeer geschikt voor mensen die al enige praktische ervaring hebben opgedaan in de zorg. Het zij bijvoorbeeld in de positie van mantelzorger of voor mensen die via een re-integratietraject een langdurige stage hebben gedaan in de zorg. Maar ook mensen die een carrière switch richting de zorg willen maken en nog weinig praktische ervaring in de zorg hebben opgedaan, kunnen wij goed helpen.

Verkorte opleidingen? Hoe zit het dan met de waarde en erkenning van het diploma? Wij leiden u op voor het landelijk erkende diploma MBO Verzorgende IG. Er bestaat geen verschil tussen het diploma dat bijvoorbeeld via een regulier ROC behaald kan worden en het diploma van Medivus. De examens verschillen dan ook niet in zwaarte of dat er sprake is van een 'zwak' diploma omdat het opleidingstraject verkort is. Medivus is een door het ministerie van OCW erkende opleider en dat maakt dat er een scherp toezicht is op de kwaliteit van onze opleidingen.

Het opmerkelijke prijsverschil tussen ons en andere opleiders? Wij leveren een hoge kwaliteit voor een lage prijs. En wij leiden u niettemin op voor exact dezelfde erkende diploma's als onze duurdere concurrenten. Medivus kan u een lagere prijs aanbieden omdat we landelijk de grootste opleider zijn qua aantallen. Elk jaar kiezen honderden mensen voor een V-IG opleiding bij Medivus. Medivus is als het ware dé landelijke specialist en in combinatie met de schaalgrote hebben we onbetwist de beste prijs/kwaliteit van Nederland.

Het slagingspercentage bedraagt bij Medivus ca. 85 %! 

De opleiding

Uniek aan de verkorte opleiding Verzorgende-IG bij Medivus: de verkorte studieduur van ca. 8 tot 10 maanden, de verschillende startmomenten per jaar en de specifiek op volwassenen gerichte lesmethode. Andere opleiders maken dikwijls gebruik van lesmethoden die gemaakt zijn voor ROC's en welke door volwassen vaak als 'kinderlijk' ervaren wordt. Bij Medivus leren we u enkel datgene wat u voor het examen dient te weten. Ten opzichte van diverse andere opleiders zijn wij qua lesstof écht strikt to-the-point. Wat u niet hoeft te weten, hoeft u bij ons ook niet te leren. De lessen worden verzorgd door betrokken en gekwalificeerde docenten. Het zijn docenten die de dagelijkse praktijk goed kennen. Hierdoor zijn de lessen actueel, levendig en altijd praktijkgericht.

Vooropleiding

Om met de opleiding te kunnen starten, dient u te beschikken over minimaal MBO-2 niveau of VMBO-t.  U bent minimaal 20 jaar oud en u beschikt over een goede beheersing van de Nederlandse taal.

De lesblokken

Het onderwijsprogramma van de verkorte opleiding Verzorgende-IG van Medivus is in 3 lesblokken opgebouwd. In het eerste blok heeft u acht weken één keer per week les. In het eerste blok volgt u theoretische lessen en oefent u o.a. technische vaardigheden. Met name op het gebied van medicatie, verpleegtechnisch handelen. Daarnaast studeert u thuis.

Dit eerste blok sluit u af met vijf theorietoetsen. Het is mogelijk om dit blok in twee maanden af te ronden. De deelnemer mag maximaal vier maanden over dit blok doen. Aan het eind van dit blok ontvangt u een advies over het vervolg van de opleiding. Slaagt u onverhoopt niet? Ook niet na herkansingen? Dan betaalt u alleen voor het eerste lesblok. (Bij andere opleiders moet u altijd voor de gehele opleiding betalen.)

In het tweede blok volgt u lessen over o.a. theorie- en praktijkopdrachten. U krijgt voorts ook oefentoetsen voor Nederlands en rekenen. Thuis werkt u de opdrachten uit. In dit blok wordt het zogenaamde persoonlijke ‘portfolio’ volledig gemaakt. Uw portfolio wordt samen met de cijfers van de toetsen naar de examencommissie gestuurd. Het is mogelijk dit blok in twee maanden af te ronden en men mag maximaal vier maanden over dit blok doen. (Verlengen van de termijn mogelijk.) Slaagt u niet voor dit lesblok? Ook niet na herkansingen? Dan betaalt u enkel voor dit lesblok.

Wanneer u groen licht hebt ontvangen van de examencommissie, mag u aan het derde blok beginnen.

In het derde blok volgt u 1 les en daarna zullen er vervolggesprekken komen, indien nodig. Simultaan doet u uw stage. De stageplek voor Verzorgende-IG dient een SBB erkende zorgorganisatie zijn. 

U twijfelt wellicht nog en u zou graag eerst eens een kijkje komen nemen? Wij bieden u de mogelijkheid aan om gratis en geheel vrijblijvend een proefles te volgen. U mag zelf kiezen welke les u zou willen bijwonen. 

Prijzen: 
Totaal € 2999,- (Bij betaling in één keer) .U kunt ook in termijnen betalen dan kost het totaal € 3399,- Leermiddelen zitten bij de kosten inbegrepen (behalve € 40,- digibib kosten per jaar)
Opleiding met gegarandeerde stageplek € 3995,- (Bij betaling in één keer)
Stage via Medivus’ eigen leerwerkbedrijf ThuisPoli € 1250,-
Prive les € 50,- per uur
Extra toets € 75,-
Herkansing generieke examens €100,-
Duur: 
Tien tot twaalf maanden
Resultaten: 
Certificaat Medicatie
Certificaat Verpleegtechnisch handelen
Certificaat EHBO en reanimeren
Erkend diploma Verzorgende-IG
Vereiste vooropleiding: 
MBO-2 of VMBO-t

Voor meer informatie bel 070 - 205 9191