Verzorgende-IG incompany

Bij Medivus kunt u ook terecht voor de opleiding Verzorgende-IG incompany. 

Het tekort aan Verzorgende-IG'ers binnen uw zorgorganisatie kan relatief snel worden opgelost. Bijvoorbeeld door mensen bij te scholen in een verkort opleidingstraject. Instellingen en zorgorganisaties doen dat voornamelijk via ROC's. Dan gaat het vrijwel altijd om opleidingstrajecten op basis van de BOL of BBL. Doch die reguliere opleidingstrajecten duren aanzienlijk langer dan het opleiden op basis van de zogenaamde 'derde leerweg'.

De 'derde leerweg', als opleidingstraject, kan worden toegepast bij mensen die al enige werkervaring hebben opgedaan. Een ideale optie dus voor mensen die bijvoorbeeld thans werkzaam zijn als Helpende Zorg en Welzijn of bij herintreders. Exact daarvoor is 'de derde leerweg' namelijk bedoeld. Op basis van eerder verworven competenties versneld een erkend diploma Verzorgende-IG behalen.

De 'derde leerweg' is kostentechnisch gezien, ook een interessante optie. Er is namelijk, in tegenstelling tot BOL en BBL gebaseerde opleidingen, géén wettelijk urencriterium qua lessen en stage! Dat betekent dat u wezenlijk minder loonkosten hoeft te maken voor de lesuren van uw medewerkers.

De 'derde leerweg' is bovenal ook motiverend voor de meer oudere medewerkers. Het vooruitzicht om bijvoorbeeld drie jaar over een opleiding Verzorgende-IG te doen, werkt voor die groep dikwijls niet echt motiverend. Oudere werknemers, met vaak een schat aan ervaring, raken niet zelden gedemotiveerd in die meerjarige opleidingstrajecten. Deze groep gaat liever een half jaar 'flink knallen', om in een korte periode het diploma Verzorgende-IG te behalen.

Het stageprobleem? Zodra u uw medewerkers laat bijscholen naar Verzorgende-IG, krijgt u in een regulier BBL of BOL opleidingstraject te maken met wettelijk verplichte stage-uren. Dit betekent dat u aanzienlijk moet investeren in werk- en praktijkopleiders. Medivus biedt op dat vlak de uitkomst: bij 'de derde leerweg' is er geen verplicht urencriterium en voorts kan de Beroeps Praktijk Vorming (BPV) via Medivus' eigen leer-werkbedrijf geschieden.

Kiezen voor Medivus en de 'derde leerweg' betekent dat uw organisatie tijd en geld kan gaan besparen. In sommige gevallen, bij de snelle leerlingen, heeft u al binnen een periode van zes maanden Verzorgende-IG'ers. Dat is ca. 50% sneller in vergelijking tot een BBL traject! Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden? Medivus geeft u graag een op maat gesneden advies.

Bel of mail met Dick Raat:

d.raat @ medivus.nl

070-205 9191

06-2709 2452

Voor meer informatie bel 070 - 205 9191