Helpende zorg en welzijn Opleiding start 2 Maart

Als Helpende Zorg en Welzijn doe je voor mensen huishoudelijk werk, licht verzorgende taken en je helpt mensen bij het wassen, aankleden en bij activiteiten. Jouw rol is te zorgen dat het dagelijks leven van ouderen of kinderen op rolletjes loopt. Je leert helpen bij activiteiten gericht op spel, recreatie en educatie zodat je op alle fronten inzetbaar bent om dienstverlenend te werken.
Ben jij iemand die altijd klaarstaat voor een ander? Dan is de zorgopleiding Helpende Zorg en Welzijn echt iets voor jou. De zorgopleiding HZW start begin Maart met een nieuwe klas, schrijf je wel snel in want er zijn nog maar enkele plekken beschikbaar.

Wat kun je na de zorgopleiding HZW

Je kunt aan de slag op niveau 2 in de verpleging en in de verzorging. Bijvoorbeeld als Helpende of Medewerker Zorg in een verpleeghuis of een verzorgingstehuis. Veel studenten geven aan de flexibiliteit van het werken als medewerker in de thuiszorg goed te kunnen combineren met de zorg voor de kinderen. Voor Ziekenhuizen ben je interessant als voedingsassistent.

Wat leer je bij de opleiding Helpende ZW

Je leert huishoudelijke en licht verzorgende taken uitvoeren. Je helpt bij groepsactiviteiten en biedt de noodzakelijke ondersteuning bij dagelijkse bezigheden zoals wassen, aankleden en het huishouden. Jij maakt echt het verschil in het dagelijks bestaan van zorgbehoevenden zoals ouderen en kinderen.

Waarom HZW bij Medivus

Bij Medivus besteden we naast vakkennis ook tijd en aandacht aan jou als mens. We helpen je met bijvoorbeeld examentrainingen en er zijn gratis bijlessen Nederlands voor studenten die een kleine taalachterstand hebben. Wij specialiseren ons in volwassenenonderwijs, dus je zit met leeftijdsgenoten in de klas. Je kunt na de opleiding ook doorstromen naar de gewilde opleiding Verzorgende-IG. De niveau 2 opleiding Zorg en Welzijn is de start van een carrière in de zorg.

Wanneer start de nieuwe klas HZW

Voor HZW geldt dat de klas alleen in maart start en je daarna niet meer kunt instromen. 2 maart starten we, je inschrijving en betaling moet daarvoor zijn goedgekeurd. Neem daarom vandaag het initiatief en meld je aan voor de opleiding. Een studiecoach neemt dan contact met je op en begeleid je verder. Zien we jou op 2 maart in de klas?