Summerschool rooster

Summerschool van Medivus zijn lessen speciaal tijdens de zomer waardoor je vlotter je opleiding kunt behalen. Van verpleegtechnisch rekenen tot een extra keuzedeel certificaat bij je opleiding,  Je kunt zelf je extra lessen en toetsen inplannen in het rooster.

Indien voor aanvang van de les niet aan de minimaal aantal deelnemers is voldaan komt de les te vervallen. Je zal hierover geïnformeerd worden en het staat dan ook op de summerschool planning vermeld. Bij veel interesse of nieuw aanbod breiden we summerschool uit, dus let op de website voor nieuwe ontwikkelingen als je te laat was met inschrijven.

Keuzedeel als onderdeel van je opleiding

De Medivus summerschool geeft jou als student de mogelijkheid om keuzedelen die je hebt gekozen als onderdeel van je opleiding te volgen en af te ronden in de zomerperiode.
Sommige keuzedeel lessen zijn geschikt voor meerdere niveau’s maar bij elk keuzedeel staat het juiste niveau beschreven. De lessen zijn alleen voor studenten die zich voor dit keuzedeel hebben ingeschreven, dus zorg dat je jouw keuze op tijd doorgeeft aan je studiecoach. Is je keuzedeel onderdeel van je opleiding dan is dit inbegrepen in je opleidingskosten.

Je kunt tot 48 uur voor aanvang van het toetsmoment wijzigingen doorvoeren. Indien je twee keer zonder afmelding niet aanwezig bent tijdens het ingeplande toetsmoment brengen wij €50,- kosten in rekening.

Extra keuzedelen bij je opleiding met Erkend Certificaat

 

Wil jij je CV behalve met een diploma van Medivus uitbreiden met certificaten voor extra keuzedelen zodat je nog aantrekkelijker wordt voor je werkgever? Voor enkele keuzedelen is het mogelijk een erkend certificaat te behalen zodat je kunt laten zien dat je over de medische vaardigheid beschikt om zorg te mogen verlenen binnen het vakgebied van het certificaat.

De kosten zijn € 399,- per keuzedeel met erkend certificaat. Inschrijving via de medivus receptie. Inplannen voor een les kan pas na betaling.

 

Nederlandse taal

Tijdens de summerschool worden er verschillende lessen Nederlands en rekenen aangeboden. Deze lessen bereiden je voor op je generieke examens in de kwalificerende fase van je opleiding. Je krijgt uitleg en je gaat aan de slag met opdrachten die specifiek gericht zijn op het behalen van je examens. Dit betreft zowel mondelinge als schriftelijke examens.

Verpleegkundig Rekenen

Ook worden er lessen verpleegkundig rekenen aangeboden. Deze lessen bereiden je voor op je theorie toets ‘Verpleegkundig rekenen’, zowel voor niveau 3 als niveau 4 studenten.
Let goed op, aan rekenlessen zijn kosten verbonden.

Verpleegtechnische handelingen

Deze carrousel lessen zijn gericht op gediplomeerden die de verzorgende en/of verpleegtechnische handelingen willen bij- of nascholen. Je kan je inschrijven per les/onderdeel (75,-) of voor de gehele carrousel (600,-).
De carrousel lessen bestaan uit de volgende lessen:
1. De wet BIG, voorbehouden en risicovolle handelingen
2. Medicatie en observeren van de gezondheid
3. Wondzorg en de zorg voor de stoma
4. ACT zwachtelen
5. Katheteriseren en blaas spoelen
6. Injecteren (sc en im) en bloedsuikerwaarde bepalen
7. Maagsonde inbrengen en sondevoeding geven
8. Zuurstof, zorg voor een trachea en uitzuigen
9. Het berekenen van medicatie

Inschrijven kan via het rooster, betalen kan bij de receptie van Medivus voor aanvang van de lessen.

Cursus studievaardigheden

Moeite met leren of ervaar je een hoge studiedruk?
In 2 middagen bereid Simone Pieterson, directrice van Medivus en verplegingswetenschapper, je voor op het studeren voor je theorie toetsen. Simone geeft je tips en tops om je de lesstof zo goed mogelijk eigen te maken en je krijgt vaardigheden aangereikt om makkelijker te leren.
Deze cursus is alleen voor eigen studenten van Medivus en bestaat uit 2 lesmiddagen.

De kosten zijn € 150,- . Inschrijven kan via je studiecoach.

Assessorentraining voor gediplomeerden

Praktijkbeoordelaars en studenten van Medivus die willen doorgroeien in hun vakgebied nodigen we uit voor speciale de assessorentraining . Tijdens deze assessorentraining leer je hoe je studenten op een professionele manier kan begeleiden en beoordelen in de beroepspraktijk. De lessen zijn bedoeld voor studenten van Medivus en ook bestemd voor praktijkbeoordelaars van samenwerkende organisaties. Hier zijn geen kosten aan verbonden, inschrijven kan via het toetsrooster en voor samenwerkingspartners via je contactpersoon bij Medivus.

Aanvullende lessen voor studenten

Deze lessen bereiden je voor op specifieke onderdelen van de opleidingen binnen Medivus, zoals je GO gesprek, je verantwoordingsverslagen, je examens “Loopbaan en Burgerschap” en je examengesprek.

1. Hoe maak ik een portfolio voor mijn GO-gesprek?
2. Hoe maak ik een STARR verslag?
3. Hoe bereid ik me voor op mijn examens Loopbaan en Burgerschap?
4. Hoe moeten gedragsobservaties onderbouwd worden?
5. Hoe bereid ik me voor op het examengesprek?
6. Hoe maak ik een digibib account aan en wat moet ik wanneer downloaden?
7. Wat zijn keuzedelen en hoe maak ik een keuze?

Je kunt je inschrijven voor deze lessen via het toetsrooster. Deze lessen zijn GRATIS voor studenten van Medivus en je kunt er zoveel gebruik van maken als je wil tijdens je opleiding bij Medivus.