Klinisch Redeneren

Klinisch Redeneren

Startdatum:
Dinsdag 11  juni 2024

Locatie:
Medivus Opleidingen

Lesdagen:
5 dagen juni 11, 18,25 juni,2 en 9 juli

Lestijden: 09.30-17.00

Gedeeltelijk hybride en gedeeltelijk klassikaal

Kosten: Speciale Introductie aanbieding
€499,-

Bewijs van deelname:

Klinisch Redeneren met SBAR Training

Klinisch redeneren en de vitaal bedreigde patiënt
Cardiovasculaire systeem, Bloed, Respiratoire systeem, Endocriene systeem


Ben jij een gepassioneerde zorgverlener die streeft naar het leveren van de best mogelijke zorg aan jouw patienten? Wil je jouw klinisch redeneervermogen versterken en effectiever worden in het bepalen van de juiste zorgprioriteiten? Dan is deze scholing echt iets voor jou!

Tijdens deze scholing zul je kennismaken met o.a.:

  • De SBAR methode
  • Theorie en handelen en toepassen met  praktijk casuïstiek

Duur:
In 5 (gedeeltelijk klassikale) lessen wordt er met veel interactie door professionals les gegeven. Daardoor  is veel ruimte om de theorie te kunnen toepassen. 

Wat ga je leren:
Na het voltooien van deze scholing Klinisch Redeneren zul je merken dat je zelfverzekerder wordt in het beoordelen van de gezondheidstoestand van je patiënten en het stellen van de juiste prioriteiten in de zorgverlening. Je zult de nodige kennis en vaardigheden hebben verworven om snel en effectief te kunnen reageren op veranderingen in de situatie van je patiënten.

Daarnaast zul je in staat zijn om op een duidelijke en doeltreffende manier te communiceren met collega’s en andere belanghebbenden, zoals artsen en andere zorgverleners. Je zult je ideeën en bevindingen kunnen delen op een manier die begrijpelijk is voor anderen, waardoor de samenwerking en informatie-uitwisseling binnen het team verbeterd wordt.

Met de verworven kennis en vaardigheden zul je een positieve impact kunnen hebben op het team en de algehele patiëntenzorg. Je kunt actief bijdragen aan het verbeteren van de kwaliteit en veiligheid van de zorg, en je zult in staat zijn om professionele beslissingen te nemen op basis van een gedegen klinische redenering.

Verder leren?
Ook dat kan. Schrijf je in voor klinisch redeneneren met zorgthema’s ademhaling, bloedcirculatie, bloed of volg de thema’s urinewegstelsel en maagdarmstelsel. 

Niveau
(studenten) MBO- en HBO-verpleegkundigen

Studievorm
De cursus bestaat uit 5 lessen. 

Onze ervaren docenten zullen je begeleiden en ondersteunen gedurende het hele proces. Ze delen hun uitgebreide kennis en praktijkervaring met je, en moedigen je aan om actief deel te nemen aan interactieve discussies en oefeningen. Je zult ook profiteren van de waardevolle inzichten en ervaringen van andere gemotiveerde deelnemers die deze scholing bijwonen.

Na afloop ontvangt student een Bewijs van Deelname

Waarom kiezen voor Medivus?

Meer informatie
Klik hier om contact met ons op te nemen of bel 085-1306500.

We zien je graag!