MBO Verpleegkundige

Startdatum: 

dinsdag 27 augustus 2024

Lesgeld MBO verpleegkundige:

Voor deze opleiding betaal je €6599,- als je in één keer betaalt.

Als je de opleiding in termijnen wilt betalen, dan verdelen we dat als volgt:

• 1e termijn €599,-
• 21 maanden x €300,-
• Totaalprijs in termijnen: €6899,-

Al het lesmateriaal zit inbegrepen!

Boeken aanschaffen is dus niet nodig, dit kan honderden euro’s schelen vergeleken met andere opleiders!

Locatie:

Rijswijk (Zuid-Holland)

MBO Verpleegkundige - Versnel je Carrière

De rol van een verpleegkundige:

Start je carrière in de gezondheidszorg met de MBO Verpleegkundige opleiding bij Medivus. Als MBO Verpleegkundige speel je een cruciale rol in de zorgsector. Je verzorgt zieken, gehandicapten en anderen die professionele ondersteuning nodig hebben. Of je nu in een ziekenhuis, verzorgingstehuis, of bij mensen thuis werkt, je inzet draagt bij aan genezing of verbetering van levenskwaliteit.

Opleidingsdetails MBO Verpleegkundige

Niveau en Studievorm: De MBO Verpleegkundige opleiding is een niveau 4 mbo-traject. Het combineert klassikale lessen met thuisstudie. Een praktische stage is essentieel vanaf de start.

Beroepsbegeleidende Leerweg (BBL): Bij Medivus volg je deze opleiding als BBL-traject. Dit betekent werken en leren tegelijk. Voor werkgevers zijn er aantrekkelijke subsidiemogelijkheden verbonden aan BBL-opleidingen.

Toelatingseisen voor MBO Verpleegkundige

Voor de start van MBO Verpleegkunde zijn er enkele eisen:

 • Diploma Verzorgende IG.
 • Minimaal 18 jaar oud.
 • Goede beheersing van de Nederlandse taal.

Studieduur en belasting

Flexibele Studieduur: Bij Medivus kun je de opleiding in 24 maanden afronden. Jouw persoonlijke situatie kan de duur beïnvloeden. Plan samen met je studiecoach een traject dat past bij jouw levensstijl.

Studiebelasting: Als BBL-student heb je verplichte les- en stage-uren. Reken op 1-2 dagen les, 1-2 dagen zelfstudie, en 1-2 dagen stage per week.

Na de opleiding MBO Verpleegkundige

Vervolgopties: Na afronding kun je direct aan de slag in diverse zorgsettings. Verder studeren, zoals HBO-V, is ook een optie.

Docenten en Begeleiding

Deskundige Docenten: Onze docenten zijn zelf zorgprofessionals. Hun praktijkervaring maakt lessen levendig en up-to-date.

Persoonlijke Studiecoaches: Je krijgt een persoonlijke studiecoach. Samen stippelen jullie een pad uit naar jouw diploma. Ze ondersteunen je bij oefenopdrachten, monitoren je stage en helpen bij praktijkvragen.

Alles binnen handbereik via “Mijn Medivus” 

“Mijn Medivus” is jouw online campus waarin je toegang hebt tot een schat aan studiemateriaal, interactieve toetsen en real-time updates over je voortgang. Het platform is zo ontworpen dat je alles wat je nodig hebt voor je studie, inclusief contact met docenten en medestudenten, op één plek vindt.

Extra ondersteuning

Verpleegkundig Rekenen en Nederlands: Extra hulp is beschikbaar voor deze essentiële vakken.

Oefendagen: Leer de verpleegtechnische vaardigheden tijdens speciale ondersteuningslessen.

Keuzedelen

Breed Aanbod: Kies uit keuzedelen zoals Wijkgericht werken, Ondernemend gedrag, of Zorginnovaties. Deze verdiepen of verbreden je kennis.

Lesgeld en acties MBO Verpleegkundige

Voor deze opleiding betaal je €6599,- als je in één keer betaalt.

Als je de opleiding in termijnen wilt betalen, dan verdelen we dat als volgt:

• 1e termijn €899,-
• 20 maanden x €300,-
• Totaalprijs in termijnen: €6899,-

Tijdelijke actie

Gratis studie-advies t.w.v. 75,-

Jouw toekomst bij Medivus

Praktijkgerichte Opleiding: Samen met zorgbedrijven hebben we een opleiding ontwikkeld die de praktijk weerspiegelt.

Persoonlijke Begeleiding: Onze coaches en docenten zijn er voor jou, van start tot diploma.

Versterkt door samenwerking

Onze toewijding aan kwaliteit en innovatie komt mede tot uiting door onze samenwerking met gerenommeerde partners. We zijn trots lid van de Nederlandse Raad voor Training en Opleiding (NRTO), een baken van kwaliteit en professionaliteit binnen de Nederlandse onderwijssector. Bovendien putten we uit de uitgebreide kennisbron van het Consortium via hun Digibib, die jou toegang geeft tot een schat aan actuele informatie en leermiddelen.

Waarom kiezen voor MBO Verpleegkundige bij Medivus?

Met een rijke historie van meer dan dertig jaar in de zorgsector, hebben we in 2012 onze expertise ingezet om een opleidingsinstituut te starten. Vandaag de dag staan we bekend als een van de toonaangevende opleiders in de zorg binnen Nederland, met de ambitie om dé nummer één te worden.

Onze missie is helder: we willen het nijpende tekort aan zorgpersoneel oplossen door het leveren van topkwaliteit zorgprofessionals. We maken het onze prioriteit om zorg onderwijs voor volwassenen niet alleen mogelijk, maar ook bereikbaar en begrijpelijk te maken.

Kwaliteit en doeltreffendheid zijn de kern van ons onderwijs. We zijn voortdurend bezig met het verfijnen van onze opleidingen en passen ons aan de veranderende behoeften van zowel onze studenten als de zorgsector aan. Bij ons staan innovatie en persoonlijke ontwikkeling voorop.

Bekijk ook:

Vertaal jouw passie naar een erkend diploma
Behaal jouw diploma MBO Verpleegkunde in korte tijd
Deze opleiding duurt 24 maanden als je in het bezit bent van een Verzorgende IG diploma. Normaliter zou je over een niveau 4 opleiding op een reguliere school 3,5 tot 4 jaar doen. Door onze efficiënte manier van lesgeven, leren wij je net zoveel op een veel kortere tijd. Daar willen we bij toevoegen dat je zelf de keuze maakt, je kan er dus voor kiezen om over de opleiding langer dan 24 maanden te doen.
Wat zijn de taken als verpleegkundige?

Al voor dat er sprake is van een behandeling, gaat een verpleegkundige aan de slag met het opstellen van een zorgplan. Dit vormt namelijk de basis van de zorg die je aan je cliënten gaat verlenen, hierin staan onder andere de voorkeuren, vragen, behoeften en zorgdoelen van een verzorgende in opgesteld. De taken van een verpleegkundige zijn zeer uiteenlopend en per patiënt verschillend.
Er zijn handelingen waaraan risico’s zijn gekoppeld voor zowel de zorgvrager als de verpleegkundige, daarom zijn deze vastgelegd in vaste protocollen en procedures. We noemen dit verpleegtechnische handelingen en om daar een beter beeld over te geven, zullen we er een aantal opsommen:
• Wondverzorging
• Sondevoeding toedienen
• Aanbrengen van een infuus
• Een spuitpomp bedienen
• Het uitvoeren van een transfusie
• Toedienen van medicijnen
• Inbrengen van een stoma of katheter
• Het assisteren van de arts

Afhankelijk van de situatie kan je als verpleegkundige je ook richten op de persoonlijke verzorging van een patiënt. Denk hierbij aan de volgende taken:
• Wassen
• Aankleden
• Verschonen

Waar werk je als verpleegkundige?
De meeste verpleegkundigen werken in een ziekenhuis, maar je kan ook werkzaam zijn in een verzorgingstehuis of in de thuiszorg. Daarnaast kan je ook als verpleegkundige aan de slag bij een ggz-instelling. Om je een beter beeld te geven van de plaatsen, zullen we je vertellen welke personen je kunt gaan behandelen:

Ouderenzorg
Als verpleegkundige kan je in een verzorgingstehuis of in de thuiszorg het leven van ouderen een stuk aangenamer maken. Jouw doel is hun medische gezondheid in de gaten te houden en ervoor te zorgen dat die zo optimaal mogelijk is. Je zal met een team samenwerken om de kwaliteit van de zorg te bewaken, je kan dan denken aan artsen, Verzorgende IG’ers en HZW’ers.

Geestelijke gezondheidszorg
Mensen die niet meer hun leven thuis kunnen doorbrengen omdat hun geestelijke gezondheid dat niet toestaat, komen in een GGZ-instelling terecht. Als verpleegkundige zal jij in samenspraak met de artsen ervoor zorgen dat hun leven aangenamer wordt. Niet alleen op medische vlak zal je voor ze klaarstaan, maar ook als het gaat om de persoonlijke verzorging van een patiënt.

Kraamzorg
De medische toestand van een pasgeboren baby en haar moeder dient na de bevalling goed in de gaten gehouden te worden, dit zal jouw taak zijn als verpleegkundige. Je verzorgt hun zodat ze zo spoedig mogelijk kunnen herstellen en leert nieuwe moeders hoe ze het beste hun baby kunnen verzorgen. De plaats van waar je dat gaat doen, is afhankelijk van de medische situatie van de moeder en baby, je kan dan denken aan het ziekenhuis en een kraamhotel

Gehandicaptenzorg
Iemand die geestelijk of lichamelijk gebreken heeft, wordt gedefinieerd als lichamelijk of geestelijk gehandicapte. Gehandicaptenzorg wordt gegeven wanneer de ernst van de handicap ervoor zorgt dat iemand niet meer zonder hulp kunt functioneren. Als verpleegkundige hou jij de medische toestand van een gehandicapte in de gaten en zorg je ervoor dat zijn of haar leven zo aangenaam mogelijk wordt. Je taken kan je onder andere verrichten in een verzorgingstehuis of in een groepswoning voor gehandicapten.

Thuiszorg
De bovenstaande soorten zorg, kan je als verpleegkundige allemaal bij de patiënten thuis verrichten en valt dan onder thuiszorg. Natuurlijk hangt het dan wel af of dit de keuze van de patiënt is en in hoeverre dit haalbaar is. Als verpleegkundige kan je dit als prettiger ervaren, het is namelijk wat informeler dan in een ziekenhuis bijvoorbeeld.

Wat verdien je als verpleegkundige?
Over het algemeen verdien je in het begin van je carrière als verpleegkundige maximaal €1.980,- per maand. Naar gelang je leeftijd en werkervaring kan dit zelfs oplopen tot €3.155,- per maand, dit allemaal is exclusief je vakantiegeld, eindejaarsuitkering en onregelmatigheidstoeslag als je op onregelmatige tijden werkt.

Niveau
De opleiding MBO Verpleegkunde is een mbo-opleiding op niveau 4.

Studievorm
De opleiding is een combinatie van klassikale lessen en thuisstudie.

Opleidingsvorm BBL
Medivus biedt de opleiding MBO Verpleegkunde aan op basis van de opleidingsvorm BBL.
BBL staat voor beroepsbegeleidende leerweg; oftewel werken terwijl je leert en leren terwijl je werkt.
Voor werkgevers bieden BBL-opleidingen subsidiemogelijkheden.

Om te kunnen starten met de opleiding MBO Verpleegkunde, stelt Medivus de volgende eisen:

 • Je beschikt over een diploma Verzorgende IG.
 • Je bent minimaal 18 jaar.
 • Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse taal.

Studieduur

De opleidingen MBO Verpleegkunde (niveau 4) zijn bij Medivus in 24 maanden af te ronden; dit is echter geen verplichting. De duur van de opleiding is dan ook bij Medivus op diverse manieren te beïnvloeden.

Hoe beïnvloed jij jouw studieduur?

 • Door jouw opleidingstraject samen met je persoon­lijke studiecoach te plannen. Hierdoor sluit het ­traject het beste aan bij jouw levensstijl.
 • Door lessen op een eerdere of latere datum op andere les­locaties te volgen.
 • Door in een kortere (of langere) tijd te voldoen aan je urenplicht.

Studiebelasting

Wanneer je een verkorte opleiding volgt op basis van de opleidingsvorm BBL, is er een verplicht aantal uren les die je moet volgen. Dit geldt ook voor je stage-uren.

Houd per week rekening met de volgende gemiddelden:

 • Een à twee dagen les op school.
 • Een à twee dagen studeer je thuis.
 • Een à twee dagen leer je in de praktijk (stage).

Na de opleiding MBO Verpleegkunde (niveau 4) kun je werken in de hierboven genoemde werkvelden, maar ook verder studeren. Aansluitend kun je bijvoorbeeld ook studeren voor HBO-V.

Docenten
Vakbekwame docenten met gedegen kennis van de praktijk verzorgen bij Medivus de lessen. Zij zijn zelf ook in de zorg werkzaam, hierdoor zijn de lessen altijd levendig en actueel.

Studiecoaches
Voor een soepele en snelle voortgang richting jouw diploma werkt Medivus met studiecoaches. Samen met je persoonlijke studiecoach stel je jouw ideale opleidingstraject samen.

De taken van de studiecoaches zijn:

 • Het begeleiden van jouw voortgang wat betreft de oefenopdrachten en theorietoetsen.
 • Het monitoren van jouw stage-uren en de invulling van jouw rol binnen de stageperiode.
 • Het onderhouden van het contact met de praktijkopleider van jouw stagebiedende organisatie.
 • Het informeren over de examen­opdrachten aan de stage­biedende organisatie.

Extra ondersteuning
Om jouw slagingskans te vergroten kun je bij Medivus extra ondersteuning krijgen bij Verpleeg­kundig rekenen en/of Nederlands.

Oefendagen
De verpleegtechnische handelingen kunnen geoefend worden tijdens de Uitleg- en ondersteuningslessen. Gespecialiseerde praktijkdocenten leren je de fijne kneepjes van het vak, zodat je bekwaam de praktijk in gaat.

De opleiding Verpleegkundige verkort is opgebouwd uit twee fases:

– Ontwikkelingsfase
– Kwalificerende fase 

Na afloop van je examen ontvang je een crebo erkend MBO niveau 4 diploma.

Keuzedelen
Keuzedelen (vastgesteld door de SBB) zijn interessante onderwerpen waarin je je kunt verdiepen of verbreden binnen jouw werk. Voor een naadloze aansluiting met de praktijk beschikt Medivus over diverse keuzedelen.

Je kunt zelf een selectie maken uit de te volgen keuzedelen. Aan het begin van je opleiding ontvang je hierover alle praktische informatie.

De keuzedelen bij Medivus zijn:

De keuzedelen voor de MBO Verpleegkunde bij Medivus zijn:

 • Wijkgericht werken – K0186
 • Ondernemend gedrag – K0072
 • Mensen met een niet-aangeboren hersenletsel (NAH) – K0067
 • Gezonde leefstijl – K0219
 • Verdiepend blijvend fit, veilig en gezond werken – K0517
 • Complementaire zorg – K0507
 • Zorginnovaties en technologie – K0138
 • Doorstroom naar HBO Gezondheidszorg – K0148

Je kiest deze studiedelen samen met je studiecoach bij Medivus na je inschrijving.

Voor deze opleiding betaal je €6199,- als je in één keer betaalt. Als je de opleiding in termijnen wilt betalen, dan verdelen we dat als volgt:

• 1e termijn € 499,-
• 20 maanden x € 300,-
• Totaalprijs in termijnen: € 6499,-

Tijdelijke actie
gratis studie-advies t.w.v. 75,-

MBO Verpleegkundige

Startdata:         
– Dinsdag 2 april 2024

Lesgeld MBO verpleegkundige:

Voor deze opleiding betaal je €6599,- als je in één keer betaalt.

Als je de opleiding in termijnen wilt betalen, dan verdelen we dat als volgt:

• 1e termijn €599,-
• 21 maanden x €300,-
• Totaalprijs in termijnen: €6899,-

Al het lesmateriaal zit inbegrepen!

Boeken aanschaffen is dus niet nodig, dit kan honderden euro’s schelen vergeleken met andere opleiders!

Locatie:

Rijswijk (Zuid-Holland)

De rol van een verpleegkundige:

Start je carrière in de gezondheidszorg met de MBO Verpleegkundige opleiding bij Medivus. Als MBO Verpleegkundige speel je een cruciale rol in de zorgsector. Je verzorgt zieken, gehandicapten en anderen die professionele ondersteuning nodig hebben. Of je nu in een ziekenhuis, verzorgingstehuis, of bij mensen thuis werkt, je inzet draagt bij aan genezing of verbetering van levenskwaliteit.

Opleidingsdetails MBO Verpleegkundige

Niveau en Studievorm: De MBO Verpleegkundige opleiding is een niveau 4 mbo-traject. Het combineert klassikale lessen met thuisstudie. Een praktische stage is essentieel vanaf de start.

Beroepsbegeleidende Leerweg (BBL): Bij Medivus volg je deze opleiding als BBL-traject. Dit betekent werken en leren tegelijk. Voor werkgevers zijn er aantrekkelijke subsidiemogelijkheden verbonden aan BBL-opleidingen.

Toelatingseisen voor MBO Verpleegkundige

Voor de start van MBO Verpleegkunde zijn er enkele eisen:

 • Diploma Verzorgende IG.
 • Minimaal 18 jaar oud.
 • Goede beheersing van de Nederlandse taal.

Studieduur en belasting

Flexibele Studieduur: Bij Medivus kun je de opleiding in 24 maanden afronden. Jouw persoonlijke situatie kan de duur beïnvloeden. Plan samen met je studiecoach een traject dat past bij jouw levensstijl.

Studiebelasting: Als BBL-student heb je verplichte les- en stage-uren. Reken op 1-2 dagen les, 1-2 dagen zelfstudie, en 1-2 dagen stage per week.

Na de opleiding MBO Verpleegkundige

Vervolgopties: Na afronding kun je direct aan de slag in diverse zorgsettings. Verder studeren, zoals HBO-V, is ook een optie.

Docenten en Begeleiding

Deskundige Docenten: Onze docenten zijn zelf zorgprofessionals. Hun praktijkervaring maakt lessen levendig en up-to-date.

Persoonlijke Studiecoaches: Je krijgt een persoonlijke studiecoach. Samen stippelen jullie een pad uit naar jouw diploma. Ze ondersteunen je bij oefenopdrachten, monitoren je stage en helpen bij praktijkvragen.

Alles binnen handbereik via “Mijn Medivus” 

“Mijn Medivus” is jouw online campus waarin je toegang hebt tot een schat aan studiemateriaal, interactieve toetsen en real-time updates over je voortgang. Het platform is zo ontworpen dat je alles wat je nodig hebt voor je studie, inclusief contact met docenten en medestudenten, op één plek vindt.

Extra Ondersteuning

Verpleegkundig Rekenen en Nederlands: Extra hulp is beschikbaar voor deze essentiële vakken.

Oefendagen: Leer de verpleegtechnische vaardigheden tijdens speciale ondersteuningslessen.

Keuzedelen

Breed Aanbod: Kies uit keuzedelen zoals Wijkgericht werken, Ondernemend gedrag, of Zorginnovaties. Deze verdiepen of verbreden je kennis.

Lesgeld en Acties MBO Verpleegkundige

Voor deze opleiding betaal je €6599,- als je in één keer betaalt.

Als je de opleiding in termijnen wilt betalen, dan verdelen we dat als volgt:

• 1e termijn €899,-
• 20 maanden x €300,-
• Totaalprijs in termijnen: €6899,-

Tijdelijke actie

Gratis studie-advies t.w.v. 75,-

Jouw toekomst bij Medivus

Praktijkgerichte Opleiding: Samen met zorgbedrijven hebben we een opleiding ontwikkeld die de praktijk weerspiegelt.

Persoonlijke Begeleiding: Onze coaches en docenten zijn er voor jou, van start tot diploma.

Versterkt door samenwerking

Onze toewijding aan kwaliteit en innovatie komt mede tot uiting door onze samenwerking met gerenommeerde partners. We zijn trots lid van de Nederlandse Raad voor Training en Opleiding (NRTO), een baken van kwaliteit en professionaliteit binnen de Nederlandse onderwijssector. Bovendien putten we uit de uitgebreide kennisbron van het Consortium via hun Digibib, die jou toegang geeft tot een schat aan actuele informatie en leermiddelen.

Waarom kiezen voor MBO Verpleegkundige bij Medivus?

Met een rijke historie van meer dan dertig jaar in de zorgsector, hebben we in 2012 onze expertise ingezet om een opleidingsinstituut te starten. Vandaag de dag staan we bekend als een van de toonaangevende opleiders in de zorg binnen Nederland, met de ambitie om dé nummer één te worden.

Onze missie is helder: we willen het nijpende tekort aan zorgpersoneel oplossen door het leveren van topkwaliteit zorgprofessionals. We maken het onze prioriteit om zorg onderwijs voor volwassenen niet alleen mogelijk, maar ook bereikbaar en begrijpelijk te maken.

Kwaliteit en doeltreffendheid zijn de kern van ons onderwijs. We zijn voortdurend bezig met het verfijnen van onze opleidingen en passen ons aan de veranderende behoeften van zowel onze studenten als de zorgsector aan. Bij ons staan innovatie en persoonlijke ontwikkeling voorop.

Medivus voldoet aan de kwaliteitseisen van het NRTO-keurmerk, toegekend
door de Nederlandse Raad voor Training en Opleiding (NRTO)