Rooster

Rooster

Bekijk ook:

Extra les Verpleegkundig Rekenen: Maandag 26 februari
Klassikaal op locatie. Deze les is bedoeld voor iedereen die wat extra ondersteuning kan gebruiken. Tijdens deze les Verpleegkundig Rekenen gaan wij stap voor stap nog eens door de gehele lesstof heen. We gaan ervan uit dat je al basiskennis hebt opgedaan via de reguliere lessen. Een hele dag oefenen met elkaar onder leiding van onze docent. Een pittige dag, dus neem je lunchpakketje mee. Schrijf je voor deze les in via het toetsrooster.
Het is altijd mogelijk om een prive-les te reserveren. Informeer naar de kosten hiervan.

Extra Studiecoach les: Woensdag 13 maart
Deze les is bedoeld voor iedereen die wat extra ondersteuning kan gebruiken tijdens de ontwikkelingsgerichte fase en is klassikaal op locatie. Schrijf je voor deze les in via het toetsrooster

Werkplekuren (online les): Elke woensdag
Deze Werkplekuren les is elke woensdag online te volgen (m.u.v. feestdagen en schoolvakanties) via onderstaande link; Werkplekuren | Algemeen | Microsoft Teams. De les is bedoeld om vragen te stellen over de praktijk of over oefenopdrachten. Er zal tussen 14.00 – 18.00 uur een docent klaar zitten om de vragen te beantwoorden en je te ondersteunen.

Bij Medivus plan je zelf je toetsen, cursussen, uitleg en ondersteuingslessen in. Dit kan via het toetsrooster. Houdt hierbij rekening met het volgende:

 • Tot 48 uur van tevoren kan je wijzigingen van de gemaakte planning aan ons doorgeven.
 • Wijzigingen van de gemaakte planning kan je telefonisch of via de mail doorgeven (mijn@medivus.nl).
 • Zorg ervoor dat je minimaal 15 minuten van tevoren aanwezig bent voor bijvoorbeeld je geplande toets of cursus.
 • Neem altijd je legitimatie mee bij je gemaakte afspraak.
 • Indien je ongeoorloofd afwezig bent, brengen wij €50,- in rekening voor de gemaakte kosten.

Klik hier om naar het toetsrooster te gaan

Zie hieronder een overzicht van alle geplande lessen. Klik op de naam van de les en vervolgens op ‘deelnemen’ om de les te volgen. Het is belangrijk om eerst in te loggen in je Medivus account!

Voor vragen over het lesrooster zijn wij telefonisch te bereiken via 085- 130 6500.

Heb je de ontwikkelingsgerichte fase afgerond? Dan ben je klaar voor je GO-gesprek!
Per opleiding kunnen de voorwaarden verschillend zijn. Zie hiervoor altijd de BPV-Wijzer. Of vraag je studiecoach.

Een GO gesprek vraag jezelf aan. Stuur een mail met je verzoek naar mijn@medivus.nl. Als je aan alle voorwaarden voldoet, krijg je een bevestiging van ons en kun je je gaan inplannen op een van de beschikbare dagen.

Wat is een GO-gesprek?
Een assessor gaat met jou het gesprek aan over je ontwikkelingsgerichte fase. We toetsen hierin onder andere of je voldoende hebt kunnen oefenen met de theorie in de echte praktijk. Ook kan de assessor jouw vragen 1 of 2 verpleegtechnische handelingen voor te doen. Steekproefsgewijs kunnen we jouw begeleider vragen om bij het gesprek aanwezig te zijn. Als je dat zelfs heel prettig vind, mag dat altijd, nadat je dat even van te voren gemeld hebt.

 Geplande data voor de GO gesprekken:

 • Januari 2024
  Dinsdag 23 januari
  Donderdag 25 januari
 • Februari 2024
  Dinsdag 27 februari
 • Maart 2024
  Vrijdag 19 maart
  Maandag 25 maart
 • April 2024
  Maandag 22 april
 • Mei 2024
  Dinsdag 21 mei
  Maandag 27 mei
 • Juni 2024
 • Dinsdag 25 juni
 • Juli 2024
 • Donderdag 11 juli 

Na de GO begint je examinerende fase. Je kunt gaan starten met de schoolexamens en de beroepspraktijk examens. Een planning van de beroepspraktijkexamens lever je altijd vooraf in.

Wanneer zijn de schoolexamens?

Examenweken 2024:
* 12 februari – 15 februari 2024
* 08 april – 11 april 2024
* 10 juni – 13 juni 2024

Het GO moment kun je 1 keer herkansen. Daarna uitsluitend na goedkeuring van de onderwijscommissie. Hier zijn kosten aan verbonden.

Klik hier om je examen in te plannen

Voor het inplannen van je examens gebruik je het Medivus examen boekingssysteem en dat doe je via deze link. Voordat je je gaat registreren, willen wij je graag attenderen op het volgende:

Inschrijven

Op het moment dat je bent aangekomen in het boekingssysteem, kun je kiezen uit een categorie. Afhankelijk van welk examen je dient af te leggen, kies je voor examen of herexamen.

Het is belangrijk dat je de juiste categorie selecteert, als wij dat achteraf zelf handmatig moeten omzetten, dan kost dat ons extra werk en daarvoor brengen wij €50 administratiekosten in rekening.

Daarnaast vergt een dubbele boeking ook veel administratieve werkzaamheden van ons om dat ongedaan te maken en ook daarvoor rekeningen wij €50 administratiekosten.

Onderaan de pagina vind je het examenrooster en zie je in welke weken je een examen kan inplannen. Het inplannen kan je 14 dagen van tevoren doen, dit raden wij je ook aan.

Herexamens

Per mail krijg je van ons het resultatenoverzicht en zie je welke examens je dient te herkansen. Onderaan de pagina zie je het examenrooster, in dezelfde weken kun je een herexamen inplannen en hetzelfde boekingssysteem gebruiken als die van de andere examens. Herexamens brengen ook kosten met zich mee:

 • € 50,- per verantwoordingsverslag
 • € 100,- per overige herexamen

Mondelinge examens

Twee weken voor dat de mondelinge examens plaatsvinden, ontvang je de examenopdrachten. Dit geldt voor de vakken: Nederlands, Engels en Loopbaan.

Regels

Examens hebben voorwaarden en regels waar iedere student aan dient te voldoen, neem daarom het Toets en Examenreglement goed door. Zo voorkom je dat je wordt uitgesloten van het deelnemen aan een examen of herexamen.

Samenvatting regels

 • Minimaal 15 minuten voor aanvang van examen aangemeld bij de receptie
 • Geldig identiteitsbewijs meenemen
 • Alleen mogelijk om minimaal 48 uur voor aanvang van je examens te annuleren via het boekingssysteem
 • Betalingen studiegeld of herexamen ruim van tevoren overgemaakt zijn

Wijziging examenrooster

Het examenbureau heeft het recht om de planning te wijzigen als dat nodig is, denk bijvoorbeeld aan het uitvallen van een examinator. Wij zullen ons uiterste best doen om in dezelfde week alsnog je examen in te plannen. Vandaar dat we je aanraden om de gehele examenweek zoveel mogelijk vrij te houden.

Vragen?

Mocht je nog vragen hebben, dan raden we je aan om bij onze veelgestelde vragen linkpagina te kijken. Je kan ons ook telefonisch of via de mail contacteren, wij helpen je graag verder. Daarnaast kan je ook het Onderwijs en Examenreglement (OER) bestuderen (zie downloads).

Tenslotte wensen wij je nog veel succes met de examens!

Het examenrooster

Let op: onderstaande datums zijn op basis van beschikbaarheid. Op het moment dat een datum vol is gepland zie je geen beschikbaarheid meer.

Examenweek 2023:
* 23 oktober – 27 oktober 2023 (bijna vol)
* 11 december – 15 december 2023

Examenweken 2024:
* 12 februari – 15 februari 2024
* 08 april – 11 april 2024
* 10 juni – 13 juni 2024

Klik hier om je examen in te plannen

De Cursus ‘Extra Ondersteuning voor Rekenen’ of “Extra Ondersteuning Studiecoach”.
TIP! Bekijk ook eens de oefenopgaven voor verpleegkundig rekenen in de Digibib!