Toelatingstoets

Toelatingstoets

Bekijk ook:

Om een mbo-opleiding te mogen volgen, moet je aan wettelijke vooropleidingseisen voldoen. Mocht bij de intake blijken dat je daar niet aan voldoet, dan kan Medivus jou de mogelijkheid bieden een toelatingstoets te maken. Haal je voor deze toets een voldoende resultaat, dan kun je alsnog een mbo-opleiding bij ons volgen.
Met de toelatingstoets meet Medivus je Nederlandse leesvaardigheid. De reden hiervoor is gebaseerd op de aanname dat het beheersen van de Nederlandse leesvaardigheid ervoor zorgt dat je de lesstof begrijpt én de toetsen en examens succesvol kunt maken.

Met de toelatingstoets meten wij de volgende leesvaardigheden: begrijpen, interpreteren, evalueren, samenvatten, opzoeken, en techniek & woordenschat. Een uitwerking van wat er onder deze vaardigheden valt, kan je hier per niveau vinden.
Voor toelating tot onze opleidingen Dienstverlening en Verzorgende IG, geldt dat het niveau van de leesvaardigheid minimaal 1F moet zijn. Wat dit niveau inhoudt, kan je hier vinden.
De toets bestaat uit 46 meerkeuzevragen en je krijgt 65 minuten de tijd om alle vragen te beantwoorden. Je mag hierbij gebruikmaken van een van onze woordenboeken Nederlands. Je maakt de toets bij ons op de computer.
Mocht je ter voorbereiding taallessen Nederlands willen volgen, dan ben je van harte welkom dat bij ons doen. Neem in dat geval contact met ons op voor meer informatie.

De kosten voor de toelatingstoets bedragen € 100,–. per deelname. Je kan direct via iDEAL betalen.

Het resultaat wordt direct na afloop met je besproken.

Het is mogelijk de door jou gemaakte toelatingstoets in te zien, maar alleen wanneer je niet het benodigde resultaat hebt behaald. De toetsinzage duurt maximaal 15 minuten. Het aanvragen van een inzage kan per e-mail aan mijn@medivus.nl.

Mocht je niet het benodigde resultaat hebben behaald, dan mag je de toelatingstoets maximaal twee keer herkansen. Voor de tweede en daarmee laatste herkansing, geldt echter wel dat je eerst moet beschrijven waarom wij jou deze laatste kans moeten geven.
Per herkansing betaal je € 100,-.

Als je de toelatingstoets mag maken, krijg je van ons een link naar een webpagina waar je deze toets kunt inplannen. Het inplannen doe je volgens onderstaande stappen.

Kies bij:

Stap 1 “Selecteer een examencategorie” voor de optie Toelatingstoets.

Stap 2 Selecteer een examen “Toelatingstoets”

Stap 3 Selecteer hier de gewenste locatie en daarna datum en tijd.

Vul vervolgens je gegevens in en rond je betaling af via iDEAL.

We nemen de toelatingstoets af op onze leslocatie in Rijswijk. Klik hier voor de adresgegevens.

Waarom kiezen voor Medivus?

Meer informatie
Wil je nog meer weten?
Bel dan met: 085-1306500 of mail naar mijn@medivus.nl