Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Bekijk ook:

Op deze pagina beantwoorden wij de veelgestelde vragen over de opleidingen en voorwaarden van Medivus. Staat je vraag er niet tussen? Laat dit ons weten via het contactformulier.

Opleidingen

Wij bieden onze opleidingen aan via derde leerweg (OVO) of via de beroepsbegeleidende leerweg (BBL). Het grootste verschil tussen de derde leerweg en de beroepsbegeleidende leerweg is de urennorm.

De derde leerweg is een verkort opleidingstraject zonder wettelijk vastgestelde urennorm of studieduur. De opleidingen die volgens de derde leerweg worden gegeven zijn maatwerktrajecten voor volwassen, en zijn flexibeler en sneller. De opleidingen voldoen aan de kwaliteitseisen van de onderwijsinspectie en leiden naar een erkend MBO-diploma.

Bij de beroepsbegeleidende leerweg ben je verplicht een minimum aantal BOT-uren (lesuren) en BPV-uren (stage-uren) e maken.

Opleidingsaanbod in het kort:
MBO 2 | Helpende Zorg & Welzijn | Leerweg OVO | Geen urenplicht | Studieduur + – 9 maanden
MBO 3 | Verzorgende IG -Verkort  | Leerweg OVO | Geen urenplicht | Studieduur + – 12 maanden
MBO 4 | Verpleegkunde | Leerweg BBL | BOT & BPV-uren | Studieduur + – 24 maanden

Vanaf september!
HBO (5) | BOT & BPV-uren | Studieduur + – 24 maanden

Ja, het is mogelijk om vrijstellingen te krijgen. Als je korter dan 6 jaar geleden een mbo-opleiding hebt gedaan, op hetzelfde niveau of hoger, is het mogelijk om vrijstelling aan te vragen voor centrale examens. Vrijstellingen aanvragen kan via het vrijstellingenformulier. Je kan naar dit formulier vragen tijdens de startles van de opleiding of je kan het formulier downloaden op de belangrijke documenten pagina en mailen naar mijn@medivus.nl.

Het is bij ons niet mogelijk om vrijstellingen aan te vragen voor modules uit de ontwikkelingsfase. Dit komt omdat wij het lesmateriaal zelf hebben ontwikkeld, specifiek gericht op wat je daadwerkelijk nodig hebt in de praktijk.

Stage

Je bent vrij om te kiezen bij welk zorgbedrijf je stage wil lopen. Een belangrijke eis is dat het een SBB erkend leerbedrijf is. Op www.stagemarkt.nl kan je zien welk bedrijf een erkenning heeft en voor welke opleiding het bedrijf een erkenning heeft.

Soms. Het is voor een werkgever niet verplicht om jou een stagevergoeding te geven. Je werkgever bepaalt zelf of ze je een stagevergoeding geven en hoe hoog de stagevergoeding is. Er is hierbij geen minimum of maximum bedrag.

Ja. Bij alle opleidingen dien je stage te lopen. Ons advies is om minimaal 300 uur stage te lopen. Hoeveel stage-uren je daadwerkelijk gaat maken hangt af van je zorgervaring en bespreek je samen met je stagebegeleider.

Ja, dat kan. Het bedrijf waar je stage wil lopen moet wel een SBB erkend leerbedrijf zijn. Op www.stagemarkt.nl staan alle SBB erkende leerbedrijven. Als je werkplek de erkenning heeft voor de opleiding die jij volgt, kan je stage lopen op je werkplek.

Tijdens je stage ga je aan de slag met het maken van praktijkopdrachten. Deze praktijkopdrachten haal je uit de Digibib. De Digibib is een platform waarop verschillende stageopdrachten en informatie over de sector Zorg en Welzijn te vinden zijn. Tijdens de startles van de opleiding hoor je welke opdrachten jij gaat maken en maak je een account aan. Voor de praktijkopdrachten betaal je eenmalig €45,- op de website van de Digibib.

Betalingen

Ja, dat kan. Bij ons mag je de opleiding één keer kosteloos verlengen met 6 maanden. Voordat de verlenging definitief is, evalueer je samen met een studiecoach je studietraject.  

Voorkom extra kosten en neem zo snel mogelijk contact met ons op. Samen kunnen we kijken naar de mogelijkheden voor jou.

Ben je nog niet begonnen met je opleiding? Dan kan je je inschrijving voor de opleiding tot twee weken voor aanvang kosteloos annuleren. Annuleer je je inschrijving binnen twee weken voor de aanvang, dan houden wij 10% van de totale opleidingskosten in op het retourbedrag.

Ben je al begonnen aan de opleiding? Dan ben je het totale bedrag van het lesgeld aan ons verschuldigd.

Kom naar de informatiebijeenkomst

Medivus organiseert regelmatig vrijblijvende informatiebijeenkomsten over haar opleidingen