Succes en onafhankelijkheid met een opleiding en diploma

Wat ooit aan de keukentafel begon met het helpen en begeleiden van stagiaires, collega’s en studenten is Medivus nu, met ruim 1000 studenten, uitgegroeid tot één van de grootste zorgopleiders van ons land.

In 2012 vestigde Simone Pieterson zich met vier IKEA-tafels, acht stoelen, een printer en een hoog-laag bed in het Hart van Moerwijk in Den Haag. Medivus is een feit. In samenwerking met diverse gesubsidieerde ROC scholen bood zij zorginstellingen haar opleidingen aan. Dit bleek een slimme zet. De vraag naar zorgopleidingen nam enorm toe en inmiddels zijn de vier tafeltjes verruild voor prachtige leslokalen waar dagelijks tientallen studenten les krijgen. Inmiddels zijn in andere steden nu ook les locaties geopend, zoals in Amsterdam en Breda.

Met ruim dertig jaar ervaring in de zorg en tussentijds afgestudeerd aan de universiteit als verplegingswetenschapper deelt zij dagelijks haar kennis en ervaring om een bijdrage te leveren aan kwalitatieve en menselijke zorg. Met het begeleiden en faciliteren van vrouwen met een opleiding en diploma draagt Medivus bij aan hun persoonlijk succes en hun onafhankelijkheid.

De vraag naar goed opgeleide zorgprofessionals zal de komende jaren nog fors toenemen. En met onze persoonlijke aanpak zijn wij in staat goede zorgprofessionals op te leiden om aan de vraag naar goede kwalitatieve zorg te voldoen.

 

“We zijn een organisatie met een grote diversiteit aan docenten en medewerkers.
Hier zijn we enorm trots op. Met een mix van vakkennis, cultuur en
persoonlijke aandacht dragen we dagelijks bij aan goed opgeleid personeel
voor de zorg.” – Simone Pieterson | oprichtster Medivus

 

In haar korte bestaan is Medivus inmiddels een begrip geworden. Ze zijn erkend door het ministerie van OCW en in het bezit van een Crebo-registratie van DUO. Zij zijn de enige in Nederland waar je, met je eerder opgedane kennis en kunde, zo versneld je diploma kunt halen.

Bij Medivus staan de studenten en het behalen van hun diploma en/of certificaten voorop. Tijdens de opleidingen staat een team van docenten en studiecoaches klaar om de studenten en cursisten te begeleiden naar het examen.

Medivus hanteert een eigen unieke lesmethode specifiek gericht op volwassenen, met veel persoonlijke aandacht. Samen met je medestudenten studeren, begeleid door docenten die je steunen tot je jouw diploma in handen hebt. Dat is de unieke aanpak van Medivus die zorgt voor ons hoge slagingspercentage.

Onze studenten zijn van alle leeftijden, culturen en achtergronden. Natuurlijk is in net als overal in de zorg het aantal vrouwen goed vertegenwoordigd, net als alle nationaliteiten.

Wat zo leuk is aan studeren bij Medivus is als dat een individuele student extra ondersteuning nodig heeft, bijvoorbeeld op het gebied van  de Nederlandse taal, dan kan de student extra lessen aanschaffen die hierbij helpen.

Uniek is dat je jouw opleiding op elke locatie van Medivus kunt volgen. Les gemist in Den Haag? Dan sluit je toch gewoon aan bij de klas in Amsterdam.

Voor wie is Medivus bedoeld

 • Zij-instromers;
 • individuele (zorg)professionals;
 • organisaties.

Ons onderwijsaanbod

 • Verkorte mbo-opleidingen op niveau 2, 3 en 4;
 • specialistische cursussen zoals voorbehouden handelingen;
 • in-company opleidingen en trainingen.

Medivus krijgt door haar in-company opleidingen en trainingen steeds meer zakelijke opdrachtgevers. Omdat elke instelling haar eigen wensen heeft maken we graag een afspraak om te luisteren hoe we u kunnen ondersteunen.

Het verslag van werkzaamheden is ten behoeve van de openbare verantwoording op te vragen per e-mail. Stuur een e-mail aan cursist@medivus.nl met als onderwerp “Verslag van werkzaamheden Medivus” en vermeld daarbij over welk jaar.

Het jaarverslag van de Examencommissie is ook op te vragen per e-mail. Stuur een e-mail aan examencommissie@medivus.nl met als onderwerp “Jaarverslag” en vermeld daarbij over welk jaar.

Binnen 3 werkdagen ontvangt u een reactie.

De voordelen van Medivus op een rijtje

 • De opleidingen zijn rijkserkend en je ontvangt een erkend (crebo) diploma.
 • Medivus hanteert een eigen unieke lesmethode specifiek gericht op volwassenen.
 • Je wordt intensief begeleid door een persoonlijke studiecoach.
 • Medivus biedt veel verschillende startmomenten per jaar op meerdere locaties.
 • Je hebt zelf invloed op de duur van je opleiding.

Kies je voor Medivus, dan kies je voor een opleiding die het beste bij jou past.