Het begon aan de keukentafel

Het is een frisse voorjaarsavond in 2012. Aan haar keukentafel in Kijkduin helpt verplegingswetenschapper Simone Pieterson een vrouw van niet Nederlandse afkomst met de opleiding Helpende Zorg en Welzijn. Deze vrouwen jagen allebei hun droom na. Simone deelt graag haar kennis en kunde om vanuit deze passie andere mensen te helpen. Hierdoor lukt het de vrouw om haar diploma te behalen.

Simone heeft op dat moment al ruim dertig jaar ervaring als verpleegkundige in de zorg. In die jaren heeft ze zich steeds verder ontwikkeld in haar vak. Tijdens haar nachtdiensten dook Simone met regelmaat in de studieboeken en behaalde haar HBO-V. Daarna studeerde zij universitair af als verplegingswetenschapper met als doel om haar kennis met anderen te kunnen gaan delen.

Tijdens haar werk in zorginstellingen had Simone al oog voor haar collega’s en stagiaires. Zij ondersteunde hen om beter te worden in hun vak. Zo werd het overbrengen van kennis haar grote passie. Simone kreeg steeds meer hulpvragen uit haar omgeving in de begeleiding van voornamelijk vrouwen naar hun diploma in Zorg en Welzijn. Dit deed zij naast haar baan in de zorg. Uiteindelijk werd het opleiden en werken tegelijk steeds moeilijker te combineren, ze vroeg collega’s in te springen. Bij haar thuis aan de keukentafel was ruimte en tijd om studenten te helpen en het slagingspercentage van Simone en haar collega’s was beduidend hoger dan andere opleiders.

Via via horen anderen van haar gedegen aanpak. Simone wordt in deze periode steeds vaker gevraagd om studenten na werktijd te helpen. Aan de keukentafel wordt het steeds drukker. Ook andere zaken en meer maatschappelijke problemen worden aan tafel besproken. Simone wordt al snel een sociale vraagbaak. Deze combinatie is de basis voor de slogan “Opleiden met Gevoel”, de sociaal-maatschappelijke grondslag van Medivus waar voor iedereen plaats is.

Het duurde niet lang of de toestroom werd te groot voor aan de keukentafel. Simone besluit in de zomer van 2012 om haar opleidingswerk formeel uit te breiden. In augustus tekent Simone vol trots haar eerste huurcontract voor de ruimte in ‘Hart van Moerwijk’ (Den Haag). Met vier IKEA-tafels, acht stoelen, een printertje van vijftig euro en een hoog-laagbed gaat Medivus als zorgopleider van start. Simone hoeft op dat moment niet van Medivus te leven en biedt haar opleidingen aan in samenwerking met diverse gesubsidieerde ROC’s. Hierdoor kan Medivus snel en voor een schappelijk prijs mensen helpen aan een volwaardig mbo-diploma.

Eenmaal gevestigd in ‘Hart van Moerwijk’ nam de groei van Medivus een snelle vlucht. Van de kleine ruimte voor enkele studenten is vestiging Den Haag inmiddels uitgebreid met verschillende leslokalen. Daarnaast zijn in andere steden nu ook leslocaties geopend, zoals in Amsterdam en Breda.

Ondanks alle uitbreidingen van het opleidingscentrum heeft Simone haar sociale uitgangspunten nooit uit het oog verloren. Medivus’ slogan ‘opleiden met gevoel’ is dan ook niet zomaar ontstaan, het zit in het hart van onze organisatie. Wil jij daarbij horen, als student of als collega? Meld je dan aan en wie weet slaag jij binnenkort ook door de unieke aanpak van Simone en haar collega’s.

In haar korte bestaan is Medivus inmiddels een begrip geworden. Ze zijn erkend door het ministerie van OCW en in het bezit van een Crebo-registratie van DUO. Zij zijn de enige in Nederland waar je, met je eerder opgedane kennis en kunde, zo versneld je diploma kunt halen.

Bij Medivus staan de studenten en het behalen van hun diploma en/of certificaten voorop. Tijdens de opleidingen staat een team van docenten en studiecoaches klaar om de studenten en cursisten te begeleiden naar het examen.

Medivus hanteert een eigen unieke lesmethode specifiek gericht op volwassenen, met veel persoonlijke aandacht. Samen met je medestudenten studeren, begeleid door docenten die je steunen tot je jouw diploma in handen hebt. Dat is de unieke aanpak van Medivus die zorgt voor ons hoge slagingspercentage.

Onze studenten zijn van alle leeftijden, culturen en achtergronden. Natuurlijk is in net als overal in de zorg het aantal vrouwen goed vertegenwoordigd, net als alle nationaliteiten.

Wat zo leuk is aan studeren bij Medivus is als dat een individuele student extra ondersteuning nodig heeft, bijvoorbeeld op het gebied van  de Nederlandse taal, dan kan de student extra lessen aanschaffen die hierbij helpen.

Uniek is dat je jouw opleiding op elke locatie van Medivus kunt volgen. Les gemist in Den Haag? Dan sluit je toch gewoon aan bij de klas in Amsterdam.

Voor wie is Medivus bedoeld

 • Zij-instromers;
 • individuele (zorg)professionals;
 • organisaties.

Ons onderwijsaanbod

 • Verkorte mbo-opleidingen op niveau 2, 3 en 4;
 • specialistische cursussen zoals voorbehouden handelingen;
 • in-company opleidingen en trainingen.

Medivus krijgt door haar in-company opleidingen en trainingen steeds meer zakelijke opdrachtgevers. Omdat elke instelling haar eigen wensen heeft maken we graag een afspraak om te luisteren hoe we u kunnen ondersteunen.

De voordelen van Medivus op een rijtje

 • De opleidingen zijn rijkserkend en je ontvangt een erkend (crebo) diploma.
 • Medivus hanteert een eigen unieke lesmethode specifiek gericht op volwassenen.
 • Je wordt intensief begeleid door een persoonlijke studiecoach.
 • Medivus biedt veel verschillende startmomenten per jaar op meerdere locaties.
 • Je hebt zelf invloed op de duur van je opleiding.

Kies je voor Medivus, dan kies je voor een opleiding die het beste bij jou past.